- بازدید : 54
کولر های گازی دیواری و سایر لوازم ها باتوجه به میزان مصرف انرژی که دارند ، یک میزان مشخص نیز بازدهی دارند ، این بازدهی با بکار گیری فناوری ها و استفاده از قطعات به صورت هوشمندانه و ...
کولرگازی دیواری اینورتر ارزان
کولر های گازی دیواری و سایر لوازم ها باتوجه به میزان مصرف انرژی که دارند ، یک میزان مشخص نیز بازدهی دارند ، این بازدهی با بکار گیری فناوری ها و استفاده از قطعات به صورت هوشمندانه و مهندسی شده تاحد زیادی افزایش پیدا میکند . شرکت های بزرگ دنیا که در زمینه تولید انواع لوازم های خانگی فعالیت دارند ، همیشه در تلاش هستند که علاو حفظ بازدهی دستگاه های خود میزان مصرف انرژی (آب ، برق و . . .) محصولات خود را به کمترین میزان ممکن برسانند تا علاوه بر حفظ منابع انرژی در کاهش پرداختی های قبوض کاربران صرفه جویی شود .
یکی از فناوری هایی که بسیاری از افراد نام آنرا شنیده اند ، اینورتر میباشد . این فناوری در محصولات بسیاری بکار گرفته میشود که معمولا باعث کاهش میزان مصرف انرژی ، افزایش عملکرد و در نتیجه افزایش بازدهی دستگاه میشود .
شاید کنجکاو شده باشید که این فناوری چیست ؟
اینورتر که نام دیگر آن مبدل جریان مستقیم به متناوب است ، بردی الکترونیکی است که جریان مستقیم بر را به جریان متناوب تبدیل میکند ، فرکانس ، ولتاژ و توانی که این فناوری تولید میکند باتوجه به مقداری دلخواه تنظیم میشود . خروجی های اینورتر موج مربعی شکل است که به کمک فیلتر هایی که دارد ، موج را سینوسی میکند و در حالت پیشرفته تر و بهینه سازی شده تر اینورتر به صورت شکل موج PWM میباشد ، این فناوری میتواند با برق تک فاز و سه فاز بدون هیچ مشکلی کار کند ، به طور کلی این مبدل کار معکوس یکسوکننده ها را انجام میدهد . اینورتر قطعات متحرکی نداشته و در طبق گسترده ای از کاربرد های آن استفاده میشود که کار اصلی همه آنها تأمین جریان AC از منابع DC است ، اگر فناوری اینورتر به وجود نمیآمد ، امروز خودرو های برقی نیز وجود نداشتند . علت اصلی نامگذاری inverter این است که عملیات معکوس را انجام میدهد . کاربرد دیگری که این فناوری دارد ، کنترل سرعت موتور برق AC سه فاز میباشد ، بدون اینکه قدرت و گشتاور موتور کولرگازی دیواری یا هر وسیله ای را کاهش بدهد ، این فناوری در ظرفیت های مختلفی تولید و روانه بازار میشود به عنوان مثال اگر موتوری توانش آن 20 اسب بخار باشد از اینورتر 20 اسب بخار در مدار استفاده میشود . از نظر ورودی این فناوری به 2 دسته تک فاز و سه فاز تقسیم میشود ، اگرچه خروجی آن سه فاز میباشد . حائز اهمیت است که این فناوری باتوان بالای 3 اسب بخار فقط و فقط از ورودی سه فاز استفاده میشود . برخی از inverter ها با توان پایین مجهز به هشدار هایی برای عدم استفاده از آنها برای روشن کردن لامپ های معمولی فلورسنت میباشند ، دلیل این هشدار به خاطر این است که خازن تصحیح توان لامپ به صورت موازی به لامپ متصل میگردد و زمانی که خازن را بردارید این مشکل دیگر وجود نخواهد داشت . اینورتر به صورت کلی در موارد بسیاری تاثیر گذار است که عبارتند از : کاهش مصرف انرژی ، کاهش مصرف برقی ، کاهش برق راه اندازی ، افزایش طول عمر مفید موتور ، تغییر سرعت موتور ، تغییر جهت چرخش موتور ، مراقبت در مقابل بار اضافی ، کارکرد موتور در شرایطی که ولتاژ متغیر باشد ، کنترل از راه دور ، سرعت بیشتر ، امکان برنامه ریزی کردن حرکت و . . . حال بهتر است که به سراغ اصل مطلب یعنی کولرگازی اینورتر برویم و باتوجه به توضیحاتی که در بالا دادیم باید تا الان حدس بزنید که چقدر این فناوری میتواند در عملکرد دستگاه تاثیر بگذارد .
کولر های گازی دیواری که به فناوری اینورتر مجهز میباشند ، معمولا با نام کولر های گازی کم مصرف شناخته میشوند . وجود فناوری اینورتر در کولرگازی بانه باعث میشود که دستگاه برق ورودی مستقیمی که دارد را به برق متناوب تقسیم کند و اصطلاح به این کار فرکانس کاری گفته میشود ، فرکانس کاری باعث میشود که به صورت کاملا بهینه ای از برق استفاده شود و به صورت کلی میزان مصرف برقی کولر اسپلیت تا حد زیادی افزایش پیدا کند . از دیگر امکاناتی که این فناوری باعث شده تا کولر اینورتر بازدهی فوق العاده ای را بدست بیاورد ، همانطور که در بالا گفته شد ، توانایی تغییر سرعت موتور میباشد ، اما تغییر سرعت موتور به چه دردی میخورد ؟
کولر های گازی که معمولا مجهز به فناوری اینورتر نیستند ، زمانی که دمای محیط خانه را به حد مورد نظر میرسانند ، بعد از آن به طور کامل کمپرسور دستگاه خاموش میشود و زمانی که این دمای محیط تغییر کرد ، مجددا کمپرسور راه اندازی شده و شروع به فعالیت میکند تا دمای محیط را به حالت قبل برساند ، شاید فکر کنید که این اتفاق خوبی است ! اما کاملا اشتباه است ! زمانی که کمپرسور میخواهد مجددا راه اندازی (روشن) شود از منبع تغذیه جریان زیادی را مصرف میکند و این کار باعث میشود تا میزان مصرف انرژی دستگاه تا حد زیادی افزایش پیدا کند ، همچنین باعث افزایش استهلاک کمپرسور نیز خواهد شد ، اما کولرگازی دیواری که معمولا مجهز به فناوری اینورتر است ،زمانی که دمای محیط را به حد نصاب میرسانند تنها میزان دور موتور آنها کاهش پیدا میکند و زمانی که دما تغییر کرد بلافاصله سرعت موتور افزایش پیدا میکند ، این کار علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی و عدم راه اندازی های پی در پی کمپرسور باعث میشود که تغییر نوسانات دمایی به کمترین زمان ممکن برسد .